ΠΑΝΤΡΙΦΥΛΙΑΚΟΣ Α.Ο. ΚΑΛΟΥΝΕΡΟΥ

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΙ ΣΤΗΝ A' ΤΟΠΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ψηλά το κεφάλι η Εθνική Ελλάδος το 2010

Τις στημένες φάσεις και το ύψος των ποδοσφαιριστών της θέλει να εκμεταλλευτεί η Ελλάδα στο μεθαυριανό παιχνίδι με τη Νότια Κορέα. Αυτό επαναλαμβάνουν ο Οτο Ρεχάγκελ και οι διεθνείς, οι οποίοι βεβαίως δικαιούνται να το λένε και να το υποστηρίζουν, μιας και είναι ψηλότεροι όχι μόνο από τους Κορεάτες, αλλά και από τις υπόλοιπες τρεις ομάδες του ομίλου και μπορούν με αυτήν τη διαφορά ύψους που έχουν να εκμεταλλευτούν τις στημένες φάσεις και τις ψηλές μπαλιές προκειμένου να φτάσουν στο γκολ και στη νίκη. Η Ελλάδα είναι σε μέσο όρο η ψηλότερη ομάδα του ομίλου της με 1.85 μ. ύψος, ενώ η Νότια Κορέα είναι μεν πιο κοντή από την Ελλάδα, αλλά όχι όσο θα περίμενε κανείς και δεν είναι και η πιο κοντή ομάδα του ομίλου, όπως επίσης αναμενόταν.
Δεύτερη σε ύψος μετά την εθνική μας ομάδα είναι η Νιγηρία με μέσο όρο 1,83 μ., η Νότια Κορέα είναι τρίτη με μέσο όρο ύψους 1,82 μ. και τελευταία ομάδα σε μέσο όρο ύψους στον όμιλο της Εθνικής είναι η Αργεντινή με μέσο όρο 1,78 μ., αλλά με παίκτες στο ρόστερ της που διαθέτουν αντιστρόφως ανάλογο με το ύψος τους ταλέντο. Το ύψος είναι ένα πλεονέκτημα για την εθνική μας ομάδα, το οποίο θέλει και μπορεί να το εκμεταλλευτεί απέναντι στους σαφώς πιο γρήγορους από τους Ελληνες διεθνείς Κορεάτες. Μειονέκτημα για την Ελλάδα σε θεωρητικό, βεβαίως, επίπεδο είναι η ηλικία της, μιας και η Εθνική είναι η γηραιότερη ομάδα του ομίλου της με μέσο όρο ηλικίας 28,04 χρόνια και άθροισμα της ηλικίας των 23 διεθνών της 645 χρόνια.
Η νεότερη ομάδα του ομίλου στον αντίποδα είναι η Νιγηρία με το μέσο όρο ηλικίας των παικτών της να φτάνει τα 26,39 χρόνια και το άθροισμα τα 607. Στη δεύτερη θέση της γηραιότερης ομάδας μετά την Ελλάδα στον όμιλο είναι η Νότια Κορέα, αλλά και η Αργεντινή, μιας και έχουν ακριβώς τον ίδιο μέσο όρο ηλικίας με 27,56 χρόνια και βεβαίως και το ίδιο άθροισμα στα χρόνια με 634. Ολα αυτά, βεβαίως, είναι θεωρητικά και μόνο εντός του γηπέδου μπορεί να φανεί εάν θα παίξουν ρόλο. Είναι, όμως, στοιχεία που μπορούν πάντα να χρησιμοποιηθούν για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η κάθε ομάδα και δείχνουν ενδεχομένως και δρόμους ως προς την τακτική που μπορεί να ακολουθήσει μια ομάδα, αλλά και ως προς την αντιμετώπιση της άλλης.
«Πατριάρχης» ο «Οθωνας»
«Ταβάνι... Δεν υπάρχει!» Ο Οτο Ρεχάγκελ στην πρώτη του παρουσία σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου είναι ο γηραιότερος από τους 32 προπονητές. Στα 72 του χρόνια ο «Οθωνας» είναι ο «πατριάρχης» των 32 κόουτς του τουρνουά και ο μόνος εξ αυτών που είναι πάνω από 70 ετών. Οι μικρότεροι σε ηλικία προπονητές του Παγκοσμίου Κυπέλλου είναι δύο 46άρηδες. Ο Γάλλος Πολ Λε Γκεν που κάθεται σον πάγκο του Καμερούν και ο προπονητής της Σλοβακίας Βλάντιμιρ Βάις. Ενα χρόνο μεγαλύτερός του είναι ο Κάρλος Ντούγκα της Βραζιλίας, ενώ στους κάτω των 50 είναι και ο Ρίκι Χέρμπερτ της Νέας Ζηλανδίας και ο Ματίας Κεκ της Σλοβενίας.
Share on Google Plus

About Sportgreece

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου