ΠΑΝΤΡΙΦΥΛΙΑΚΟΣ Α.Ο. ΚΑΛΟΥΝΕΡΟΥ

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΙ ΣΤΗΝ A' ΤΟΠΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βόρεια Κορέα-Ακτή Ελεφαντοστού 0-3

Με ψηλα το κεφάλι αποχαιρέτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο η Ακτή Ελεφαντοστού, η οποία επικράτησε 3-0 της Βορείου Κορέας, χάρη στα γκολ των Γιάγια Τουρέ, Ρομαρίκ και Καλού, σε ένα μονόπλευρο ματς που περιελάμβανε τρία δοκάρια και πολλές χαμένες ευκαιρίες για τους Ιβοριανούς.Οι αριθμοί λένε πάντα την αλήθεια λέει ένα ρητό και αυτό ισχύει κατά γράμμα στην περίπτωση του πρώτου ημιχρόνου του αγώνα Βόρεια Κορέα-Ακτή Ελεφαντοστού.
Οι Ιβοριανοί έψαχναν ένα "θαύμα" για να προκριθούν στην επόμενη φάση κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να μπουν με άγριες διαθέσεις στο παιχνίδι, προσπαθώντας να πετύχουν όσο το δυνατόν περισσότερα γκολ μπορούσαν. Όσον αφορά στους αριθμούς, λοιπόν, εκτός από τα δύο γκολ, η ομάδα του Σβεν Γκόραν Έρικσον είχε τρία δοκάρια, αρκετές χαμένες ευκαιρίες και 65% κατοχή μπάλας έναντι 35% που είχαν οι Ασιάτες.
Καρέ - καρέ:
1': Σουτ του Κεϊτά από πολύ καλή θέση, ο Μιόνγκ Γκουκ θα διώξει σε κόρνερ.
8': Eκτέλεση φάουλ του Ρομαρίκ, ο Μιόνγκ Γκουκ μπλοκάρει.
12': Ωραίος συνδυασμός Ντρογκμπά-Ζερβίνιο, ο τελευταίος μπαίνει στην περιοχή της Β. Κορέας, το σουτ που επιχειρεί όμως είναι χλιαρό και ο Μιόνγκ Γκουκ έδιωξε.
14' ΓΚΟΛ για την ΑΚΤΗ: Μετά από πάσα του Μποκά στον Γιάγια Τουρέ, ο τελευταίος από το ύψος της μεγάλης περιοχής, έστειλε με σουτ την μπάλα στα δίχτυα του Μιόνγκ Γκουκ.
17': ΔΟΚΑΡΙ για την ΑΚΤΗ: Σουτ του Ρομαρίκ έξω από την περιοχή, η μπάλα βρήκε το δεξί δοκάρι του Μιόνγκ Γκουκ.
20': ΓΚΟΛ για την ΑΚΤΗ: Το σουτ του Ντρογκμπά μέσα από την περιοχή τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι του Μιόνγκ Γκουκ, στην επαναφορά όμως, ο Ρομαρίκ με κεφαλιά, διπλασίασε τα τέρματα για τους Ιβοριανούς.
24': Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γιόνγκ Τζο, η μπάλα περνάει λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι του Μπάρι.
32': Ο Εμπουέ με ωραία ενέργεια από τα δεξιά, σεντράρει στον Κεϊτά, ο οποίος έπιασε το γυριστό στην κίνηση, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.
38' ΔΟΚΑΡΙ για την ΑΚΤΗ: Ο Ζερβίνιο με σουτ μέσα από την περιοχή, στέλνει για τρίτη φορά την μπάλα στο δοκάρι της Βόρειας Κορέας.
43': Μακρινό σουτ του Εμπουέ, η μπάλα περνάει πάνω από το δοκάρι του Μιόνγκ Γκουκ.
51': Νέο σουτ του Εμπουέ, η μπάλα περνάει ψηλά πάνω από την εστία της Βόρειας Κορέας.
53': Μακρινό σουτ του Τάε Σε, ο Μπάρι μπλοκάρει χωρίς κανένα πρόβλημα.
56': Σπουδαία ευκαιρία για να κάνει το 3-0 η Ακτή, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Ντρογκμπά έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ.
68': Δυνατό σουτ του Ρομαρίκ, ο Μιόνγκ Γκουκ διώχνει με γροθιές.
72': Σουτ του Καλού από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα περνάει άουτ.
81': Η καλύτερη ευκαιρία στο ματς για την Β. Κορέα χάθηκε όταν το σουτ του Τάε Σε, αποκρούσθηκε από τον Μπάρι που ήταν πεσμένος στο έδαφος και σχεδόν εξουδετερωμένος.
82' ΓΚΟΛ για την ΑΚΤΗ: Μετά από σέντρα του Μποκά, ο Καλού που είχε περάσει ως αλλαγή, έκανε το 3-0 με κοντινό σουτ.Στο πρώτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης, οι Κεϊτά, Ρομαρίκ και Ζερβίνιο έχασαν καλές ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ, όμως ο Γιάγια Τουρέ, ήταν πιο εύστοχος στο 14'. Ο πρώην άσος του Ολυμπιακού έγινε αποδέκτης της μπάλας στην περιοχή της Κορέας και με άπιαστο πλασέ, την έστειλε στα δίχτυα του Μιόνγκ Γκουκ.
Ακολούθησε ένα καταιγιστικό πεντάλεπτο για τους "ελέφαντες", οι οποίοι είχαν δοκάρια με τον Ρομαρίκ στο 17' και τον Ντρογκμπά στο 20'. Παρόλα αυτά όμως, στην εξέλιξη της φάσης με το δοκάρι του άσου της Τσέλσι, ο Ρομαρίκ με κεφαλιά, έστειλε την μπάλα για δεύτερη φορά στα δίχτυα της Βόρειας Κορέας. Ο ρυθμός των Ιβοριανών δεν έπεσε ούτε στο υπόλοιπο διάστημα του πρώτου ημιχρόνου, ενώ στο 38', ο Ζερβίνιο έστειλε την μπάλα για τρίτη φορά στο δοκάρι του Μιόνγκ Γκουκ.
Από την άλλη πλευρά, οι Κορεάτες απείλησαν μόνο στο 24' με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γιόνγκ Τζο. Στην επανάληψη, οι Ιβοριανοί συνέχισαν να απειλούν την εστία του Μιόνγκ Γκουκ, χωρίς ωστόσο να είναι συγκεντρωμένοι στην τελική προσπάθεια. Από ένα σημείο κι έπειτα, μάλιστα, φάνηκε σαν να έχουν αποδεχτεί τη μοίρα τους, δεδομένου ότι το ματς Πορτογαλία-Βραζιλία είχε κολλήσει στο 0-0, αποτέλεσμα που δεν ευνοούσε τους Αφρικανούς. Η είσοδος του Σάλομον Καλού στον αγωνιστικό χώρο φρέσκαρε την γραμμή κρούσης των "ελεφάντων", οι οποίοι έφταναν εύκολα στην περιοχή της Κορέας. Παράλληλα, ο άσος της Τσέλσι διαμόρφωσε το τελικό σκορ με κοντινό σουτ στο 82'. Η Ακτή για ακόμα μία φορά έδειξε ότι διαθέτει παίκτες με πλούσιο ταλέντο αλλά δεν κατάφερε ούτε με τον πολύπειρο Σβεν Γκόραν Έρικσον στον πάγκο της, να κάνει το κάτι παραπάνω. Από την άλλη πλευρά, οι Βορειοκορεάτες θα έχουν να θυμούνται την πολύ καλή εμφάνιση απέναντι στην Βραζιλία και θα θέλουν να ξεχάσουν γρήγορα το βαρύ 7-0 από την Πορτογαλία.
Share on Google Plus

About Sportgreece

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου