ΠΑΝΤΡΙΦΥΛΙΑΚΟΣ Α.Ο. ΚΑΛΟΥΝΕΡΟΥ

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΙ ΣΤΗΝ A' ΤΟΠΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΓΚΑΝΑ – ΓΕΡΜΑΝΙΑ 0-1

Μόνο χαρούμενα πρόσωπα υπήρχαν στο «Σόκερ Σίτι» του Γιοχάνεσμπουργκ μετά τη λήξη της αναμέτρησης της Γερμανίας με την Γκάνα. Η «νασιονάλμανσαφτ» επικράτησε 1-0 με γκολ του Μεσούτ Οζίλ στο 60’ και κατέκτησε την πρωτιά στον 4ο όμιλο, ενώ μια θέση στους «16» εξασφάλισαν και τα «μαύρα αστέρια», αφού την ίδια ώρα στο Νέλσπρουιτ, η Σερβία γνώριζε την ήττα από την Αυστραλία με 2-1.
Στην επόμενη φάση, τα «πάντσερ» θα αντιμετωπίσουν την Αγγλία σε ένα παραδοσιακό ευρωπαϊκό ντέρμπι, ενώ η Γκάνα, η μοναδική εκπρόσωπος της Αφρικής στους «16», θα κοντραριστεί με τις ΗΠΑ.
Η ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
Εξαιρετικό ρυθμό είχε το ματς στο πρώτο μέρος, με τις δύο ομάδες να παίζουν ανοιχτά. Οι Γερμανοί, που «καίγονταν» περισσότερο για τη νίκη, θέλησαν να πιέσουν από το ξεκίνημα και να μεταφέρουν το παιχνίδι στην περιοχή των Γκανέζων, οι οποίοι όμως δεν ήταν εύκολα θύματα και σε κάθε αντεπίθεσή τους ήταν πολύ επικίνδυνοι.
Ο Σβάινσταϊγκερ ήταν ο κινητήριος μοχλός των «πάντσερ», οργανώνοντας τις επιθέσεις από τον άξονα, ενώ ο Οζίλ έπαιζε κοντά στον μοναδικό προωθημένο Κακάου και μαζί με τους Ποντόλσκι, Μίλερ ήταν τα επιθετικά «όπλα» της ομάδας του Γιόαχιμ Λεβ. Στον αντίποδα, η τριπλέτα Ταγκόε, Ασαμόα και Αντρέ Αγιέου άλλαζαν συνεχώς θέσεις μεταξύ τους και προβλημάτισαν τη γερμανική άμυνα με την ταχύτητα και την εκρηκτικότητά τους.
Ο Οζίλ έχασε τη σπουδαιότερη ευκαιρία στο 25’, όταν νικήθηκε σε τετ-α-τετ από τον Κίνγκσον, ενώ καλύτερη στιγμή για τα «μαύρα αστέρια» ήταν η κεφαλιά του Γκιάν στην αμέσως επόμενη φάση, που απομακρύνθηκε πάνω στη γραμμή από τον Λαμ, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν τελικά στα αποδυτήρια ισόπαλες.
Στην επανάληψη οι Γκανέζοι ήταν αυτοί που μπήκαν πιο δυνατά, ωστόσο η Γερμανία έφτασε στο γκολ με ωραίο σουτ του Οζίλ έξω απ’ την περιοχή. Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε στη συνέχεια και από τη στιγμή που η Αυστραλία κέρδιζε στο άλλο ματς, σήμαινε ότι προκρίνονταν και οι δύο.
Οι Αφρικανοί έδειξαν να μένουν από δυνάμεις στο τελευταίο 20λεπτο και απειλούσαν μόνο με κάποια μακρινά σουτ που δεν ανησυχούσαν τον Νόιερ, με αποτέλεσμα η Γερμανία να διατηρήσει εύκολα μέχρι το φινάλε το προβάδισμα, κατακτώντας τους τρεις βαθμούς και παράλληλα την πρωτιά στον όμιλο.
Η ΦΑΣΗ
Έξι λεπτά μετά την επίτευξη του γκολ της Γερμανίας, οι Γκανέζοι πλησίασαν στην ισοφάριση, όταν ο Αγιέου βρέθηκε «φάτσα» με τον Νόιερ. Την τελευταία στιγμή, όμως, ο Λαμ, σαν… από μηχανής Θεός, εμπόδισε τον μέσο της Μαρσέιγ, διώχνοντας σωτήρια σε κόρνερ. Αυτή ήταν και η τελευταία ευκαιρία των «μαύρων αστεριών» να πάρουν τον βαθμό της ισοπαλίας.
Share on Google Plus

About Sportgreece

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου