ΠΑΝΤΡΙΦΥΛΙΑΚΟΣ Α.Ο. ΚΑΛΟΥΝΕΡΟΥ

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΙ ΣΤΗΝ A' ΤΟΠΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Με αέρα 2008... στους 8!

Ακριβώς δύο χρόνια μετά την κατάκτηση του Euro, η Ισπανία πανηγυρίζει την πρόκρισή της στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Οι φούριας ρόχας επικράτησαν με 1-0 της Πορτογαλίας στο ντέρμπι της... Ιβηρικής Χερσονήσου στο Γκριν Πόιντ του Κέιπ Τάουν χάρη σε γκολ του Νταβίντ Βίγια και ήδη προετοιμάζονται για τον προημιτελικό της Ιουλίου όπου θα αντιμετωπίσουν την Παραγουάη.
Ο Τσάμπι Αλόνσο ξεπέρασε τελικά την τραυματισμό του στον αστράγαλο και βρέθηκε στην αρχική εντεκάδα, η οποία παρέμεινε έτσι η ίδια με αυτή που παρέταξε ο Ντελ Μπόσκε απέναντι στη Χιλή στην τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων. Αντίθετα, οι τραυματισμοί των Ντάνι και Ντούντα, που αδυνατούσαν να... βγάλουν 90λεπτο, ανάγκασαν τον Κεϊρόζ σε δύο αλλαγές σε σχέση με την ομάδα που κράτησε στο μηδέν τη Βραζιλία (0-0), με τους Σιμάο και Αλμέιδα να ξεκινούν βασικοί.
Οι φούριας ρόχας έδειξαν από τα πρώτα λεπτά τις προθέσεις τους, με τον Τόρες να δοκιμάζει τα αντανακλαστικά του Εντουάρντο μόλις στο 2ο λεπτό. Ο άσος της Λίβερπουλ, μαζί με τον Βίγια, ανησύχησαν πολλές φορές στο πρώτο τέταρτο τους πορτογάλους αμυντικούς, αλλά ο γκολκίπερ φώναξε παρών όπου χρειάστηκε.
Η Ισπανία είχε την κατοχή της μπάλας, με τους παίκτες του Κεϊρόζ να δημιουργούν την πρώτη τους ευκαιρία στο 21`, όταν ο Κασίγιας αναγκάστηκε να επέμβει με διπλή προσπάθεια και προ του αμαρκάριστου Αλμέιδα στο δυνατό σουτ του Τιάγκο. Οι Πρωταθλητές Ευρώπης έριξαν σταδιακά τον ρυθμό τους υπό την πίεση και των πορτογάλων που άρχισαν να γίνονται πιο επιθετικοί. Ο τερματοφύλακας της Ρεάλ Μαδρίτης απέκρουσε δύσκολα την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κριστιάνο Ρονάλντο, ενώ προς το τέλος του πρώτου μέρους δύο κεφαλιές των Αλμέιδα και Τιάγκο θα μπορούσαν να έχουν στείλει την Πορτογαλία με προβάδισμα στα αποδυτήρια.
Οι παίκτες του Ντελ Μπόσκε μπήκαν αποφασισμένοι να... καθαρίσουν το ματς στην επανάληψη, αλλά στο 51` τα... χρειάστηκαν, όταν το γύρισμα του Αλμέιδα από αριστερά βρήκε στο πόδι του Πουγιόλ και πέρασε ξυστά από το δοκάρι του Κασίγιας. Η κεφαλιά - ψαράκι του Γιορέντε δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο εξουδετερώθηκε εξ επαφής από τον Εντουάρντο, το σουτ του Βίγια στο 61` πέρασε λίγο άουτ, αλλά δύο λεπτά αργότερα τρεις συμπαίκτες - πλέον - στην Μπαρτσελόνα συνδυάστηκαν υποδειγματικά με αποτέλεσμα το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης.
Share on Google Plus

About Sportgreece

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου