ΠΑΝΤΡΙΦΥΛΙΑΚΟΣ Α.Ο. ΚΑΛΟΥΝΕΡΟΥ

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΙ ΣΤΗΝ A' ΤΟΠΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Β. ΚΟΡΕΑ – ΑΚΤΗ ΕΛ. 0-3 - Με....ρελαντί οι "ελέφαντες"

Επιβεβαιώνοντας απλά ότι είναι πολύ καλύτερη ομάδα από την αντίπαλό της, η Ακτή Ελεφαντοστού ολοκλήρωσε με τις καλύτερες δυνατές εντυπώσεις την πορεία της στο 19ο Παγκόσμιο Κύπελλο. Οι “ελέφαντες” επιβλήθηκαν με 3-0 της Βορείου Κορέας στο “Μπαμπέλα Στέιντιουμ”, αποτέλεσμα όμως που δεν ήταν αρκετό για να τους δώσει την πρόκριση από τον 7ο όμιλο.
Η ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
Η Ακτή Ελεφαντοστού μπήκε πολύ δυνατά στο ματς, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία με τον Κεϊτά πριν καν συμπληρωθεί το 1ο λεπτό, δείχνοντας από νωρίς τις διαθέσεις της. Οι “ελέφαντες” έκαναν ότι ήθελαν μέσα στον αγωνιστικό χώρο, κόντρα σε ένα αντίπαλο που με μαζική άμυνα προσπαθούσε απλά να κρατήσει το σκορ σε χαμηλά επίπεδα.
Το σχετικά γρήγορο γκολ από τον Γιάγια Τουρέ στο 14' έβαλε τους Αφρικανούς μπροστά στο σκορ, με το ματς να τελειώνει ουσιαστικά από το 20' και το 2-0 με τον Ρομαρίκ. Οι Ιβοριανοί είχαν και τρία δοκάρια στο πρώτο μέρος, δείγμα της σαφής υπεροχής τους κόντρα σε ένα αντίπαλο που απείλησε μόλις μία φορά και αυτή από εκτέλεση φάουλ.
Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός έπεσε, αφού η Ακτή Ελεφαντοστού ουσιαστικά ποτέ δεν πίστεψε ότι μπορεί να πετύχει μια νίκη με τόσο μεγάλο σκορ που θα τις έδινε ελπίδες πρόκρισης. Από τη στιγμή μάλιστα που το άλλο ματς του γκρουπ έμενε κολλημένο στο 0-0, ανάμεσα στην Πορτογαλία και τη Βραζιλία, η απογοήτευση στους “ελέφαντες” μεγάλωνε.
Παρ' όλα αυτά, ο Καλού στο 82' ήταν στην κατάλληλη θέση για να βάλει το... κερασάκι στην τούρτα, διαμορφώνοντας το τελικό σκορ. Κρίμα για την Ακτή Ελεφαντοστού, αφού η πρόκριση στον επόμενο γύρο κρίθηκε στο ματς με την Πορτογαλία, όπου αν μια ομάδα άξιζε να κερδίσει σαφώς και ήταν οι “ελέφαντες”.
Η ΦΑΣΗ
Το δεύτερο γκολ της Ακτής Ελεφαντοστού ήταν ενδεικτικό της εικόνας του αγώνα. Ο Ντιντιέ Ντρογκμπά παίζοντας με πλάτη ξεπερνάει πολύ εύκολα την αντίσταση δύο αμυντικών, αλλά το πολύ δυνατό σουτ που επιχειρεί σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι. Κανείς αμυντικός στην επαναφορά και ο Ρομαρίκ απλά με μια εύκολη κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. ΄
Όλοι οι παίκτες της Ακτής Ελεφαντοστού που αγωνίστηκαν από το κέντρο και μπροστά είχαν εξαιρετική απόδοση. Τον τίτλο του κορυφαίου όμως θα τον δώσουμε στον Ρομαρίκ, ο οποίος, αν και αμυντικό χαφ, βοήθησε πάρα πολύ στο επιθετικό κομμάτι, σκοράροντας, έχοντας σουτ στο δοκάρι, αλλά και όντας μέσα σε όλες τις φάσεις.
Share on Google Plus

About Sportgreece

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου