ΠΑΝΤΡΙΦΥΛΙΑΚΟΣ Α.Ο. ΚΑΛΟΥΝΕΡΟΥ

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΙ ΣΤΗΝ A' ΤΟΠΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ελλάδα-Αργεντινή 0-2 και τελευταίο ταγκό

Το θαύμα δεν έγινε. Η ελληνική ομάδα υποκλίθηκε στην ανωτερότητα της Αργεντινής και αποχαιρέτησε το Μουντιάλ της Ν. Αφρικής. Το οχυρό με έξι καθαρούς αμυντικούς, με το οποίο ο κ. Οτο Ρεχάγκελ προσπάθησε να σταματήσει την «αρμάδα» του κ. Ντιέγκο Μαραντόνα , άντεξε ως το 78΄ που ο Ντεμικέλις λύγισε από κοντά τον Τζόρβα . Ο Παλέρμο απλώς υπέγραψε το τελευταίο τανγκό της ελληνικής ομάδας στο 19ο Μουντιάλ διαμορφώνοντας στο 88΄ το τελικό 2-0.
Η αναμέτρηση που θα έκρινε το μέλλον της Εθνικής στη διοργάνωση εξελίχθηκε σε ένα αργό αλλά απολαυστικό τανγκό για τους Αργεντινούς. Οι έλληνες παίκτες δεν έκαναν το παιχνίδι της ζωής τους, καθώς ουδέποτε κοίταξαν στα μάτια τον αντίπαλο. Θα ήταν ίσως αυτοκτονία να παίξουν στα ίσια τη δύο φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια Αργεντινή, αλλά ο χερ Οτο το παράκανε. Μόνο το πούλμαν της ομάδας δεν έστησε μπροστά στο τέρμα του Τζόρβα. Με τέσσερις κεντρικούς αμυντικούς παρέταξε την Εθνική και με μοναδική επιθετική αιχμή τον Σαμαρά . Τις επιλογές του θα ζήλευε ακόμη και ο αργεντινός πατέρας του κατενάτσιο Χελένιο Χερέρα.
Το άγχος της επιτυχίας και ο φόβος της αποτυχίας οδήγησαν τον Γερμανό σε ένα άνευ προηγουμένου αμυντικό σύστημα. Επί της ουσίας η Ελλάδα δεν διεκδίκησε τις ελάχιστες ελπίδες που είχε να προκριθεί στην επόμενη φάση, παίζοντας για την ισοπαλία και αναμένοντας ήττα τον Νοτιοκορεατών Αριστερά, το πρώτο γκολ της Αργεντινής που πέτυχε ο Ντεμικέλις και δεξιά ο Παλέρμο εκμεταλλεύεται την ολιγωρία της ελληνικής άμυνας έπειτα από την απόκρουση του Τζόρβα σε δυνατό σουτ του μη διακρινόμενου Μέσι και βάζει ταφόπλακα στις απειροελάχιστες ελπίδες της ελληνικής ομάδας για πρόκριση από τους Νιγηριανούς. Στο α΄ ημίχρονο η Εθνική δεν έκανε ούτε ένα σουτ προς το τέρμα του Ρομέρο . Εν ολίγοις η σκέψη του κ. Ρεχάγκελ να «κλέψει» το παιχνίδι όπως είχε κάνει στον ημιτελικό του Εuro 2004 με την Τσεχία, σκόνταψε στην αδυναμία της ομάδας του να φτάσει με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή. Το παιχνίδι για την ελληνική ομάδα άρχισε και τελείωσε στο 48΄ όταν ο Σαμαράς βρέθηκε σχεδόν φάτσα με τον αντίπαλο τερματοφύλακα αλλά το σουτ που επιχείρησε δεν βρήκε στόχο. Η συνέχεια είχε απλώς διαδικαστικό χαρακτήρα, με τους Αργεντινούς να ανεβάζουν ρυθμό και τον κ. Ρεχάγκελ να κάνει τρεις υποχρεωτικές αλλαγές λόγω τραυματισμών. Οι Καραγκούνης, Κατσουράνης, Τοροσίδης αποχώρησαν, αλλά ο Σαλπιγγίδης που θα μπορούσε να προβληματίσει το σχετικά αργό κεντρικό αμυντικό δίδυμο της Αργεντινής ουδέποτε μπήκε στο γήπεδο. Ο ΜVΡ του αγώνα Λιονέλ Μέσι δεν σκόραρε και πάλι βλέποντας και ένα κεραυνοβόλο σουτ του να σταματά στο δοκάρι του Τζόρβα, αλλά θα έχει να λέει ότι εναντίον της Ελλάδας και δύο ημέρες προτού γιορτάσει τα 23α γενέθλιά του χρίστηκε για πρώτη φορά αρχηγός της Αργεντινής.
Share on Google Plus

About Sportgreece

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου