ΠΑΝΤΡΙΦΥΛΙΑΚΟΣ Α.Ο. ΚΑΛΟΥΝΕΡΟΥ

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΙ ΣΤΗΝ A' ΤΟΠΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μουντιάλ: Ιστορική νίκη (2-1) της Εθνικής

Έγραψε ιστορία η Εθνική Ελλάδος! Πρώτα γκολ, πρώτη νίκη (2-1) στην ιστορία της σε Μουντιάλ με αντίπαλο τη Νιγηρία. Και μάλιστα με ολική επαναφορά αφού βρέθηκε να χάνει στο 16', ισοφάρισε στο 44' με τον Σαλπιγγίδη και πέτυχε το νικητήριο γκολ στο 71' με τον Τοροσίδη.
Η Εθνική εκμεταλλεύθηκε το αριθμητικό πλεονέκτημα από το 33' (αποβολή Καϊτά) και αφού έχασε δυο μεγάλες ευκαιρίες (39' Σαλπιγγίδης, 41' Σαμαράς) ισοφάρισε στο 44' με τον Σαλπιγγίδη, το γκολ που δέχτηκε από το ...πουθενά στο 16' όταν ο Ούτσε με εκτέλεση φάουλ ξεγέλασε τον Τζόρβα. Στο 59' αντί να πλασάρει από τα τρία μέτρα ο Γκέκας πήγε να ...σκοτώσει τον Ενγεάμα και στην αντεπίθεση έφυγαν μόνοι τους οι Νιγηριανοί με τον Τζόρβα να κάνει σωτήρια απόκρουση στο πλασέ του Αγιεγκμπένι. Στο 68' μεγάλη απόκρουση του Ενγεάμα σε κεφαλιά του Σαμαρά. Και στο 71' με γκολ του Τοροσίδη το 2-1!
Προηγήθηκε δυνατό μακρινό σουτ του εξαιρετικού Τζιόλη, προσωρινή απόκρουση και από κοντά ο "Τορο" το δεύτερο γκολ. Πρώτη αλλαγή στο 36', Σαμαράς αντί Παπασταθόπουλου. Στο 79' Νίνης αντί Γκέκα.
Η Εθνική ξεκίνησε με τον Αλέξη Τζόρβα στην εστία. Στα άκρα της άμυνας, δεξιά ο Λουκάς Βύντρα, αριστερά ο Βασίλης Τοροσίδης. Λίμπερο ο Σωτήρης Κυργιάκος και στόπερ οι Αβραάμ Παπαδόπουλος και Σωκράτης Παπασταθόπουλος. Στη μεσαία γραμμή και στον άξονα παίζουν οι Αλέξανδρος Τζιόλης και Κώστας Κατσουράνης, δεξιά ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης, αριστερά ο Γιώργος Καραγκούνης και μοναδικός προωθημένος ο Φάνης Γκέκας.
Η Νιγηρία παρατάχθηκε με δύο αλλαγές σε σχέση με τον αγώνα που έδωσε με την Αργεντινή. Νέα πρόσωπα είναι οι Πίτερ Οντεμβίγκιε και Κάλου Ούτσε. Ο Λαρς Λάγκερμπακ παρέταξε την ομάδα του με σύστημα 4-4-2. Τερματοφύλακας είναι ο Βίνσεντ Ενγεάμα, στα άκρα της άμυνας οι Τσίντι Όντια (δεξιά), Τάγιε Ταΐβο (αριστερά) και σε ρόλο στόπερ οι Ντάνιελ Σίτου και Γιόζεφ Γιόμπο. Στη μεσαία γραμμή και στον άξονα οι Αρούνα Λούκμαν και Ντίκσον Ετούχου, δεξιά ο Σανί Καϊτά και αριστερά ο Κάλου Ούτσε. Το επιθετικό δίδυμο συνθέτουν οι Γιακούμπου Αγιεγκμπένι και Πίτερ Οντεμβίγκιε.
Η Αργεντινή 4-1
Θέαμα υψηλών προδιαγραφών νωρίτερα από την Αργεντινή που με χατ-τρικ του Ιγκουαΐν (33' 76' 81') και περίτεχνες ενέργειες από τον σόουμαν Μέσι θριάμβευσε με 4-1 της Νότιας Κορέας. Το 1-0 με αυτογκόλ ο Παρκ Τσου (17'), μείωσε στο 45' ο Λι Τσονγκ Γιονγκ.
Γαλλία-Μεξικό στο βραδινό ματς (21:30) της ημέρας από το Πολοκουάνε, σ 'έναν όμιλο που η Ουρουγουάη πήρε (από χτες) καθαρό προβάδισμα με το επιβλητικό 3-0 επί της Ν.Αφρικής.
Share on Google Plus

About Sportgreece

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου