ΠΑΝΤΡΙΦΥΛΙΑΚΟΣ Α.Ο. ΚΑΛΟΥΝΕΡΟΥ

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΙ ΣΤΗΝ A' ΤΟΠΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΓΑΛΛΙΑ – Ν. ΑΦΡΙΚΗ 1-2 – Σφύριξε κι… έληξαν!

Το χρονικό ενός… προαναγγελθέντος αποκλεισμού «γράφτηκε» το απόγευμα της Δευτέρας, όπου η Νότια Αφρική επικράτησε με 2-1 της Γαλλίας, που ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στο Παγκόσμιο Κύπελλο, μετρώντας τρεις ήττες. Ο Κουμάλο στο 29΄ και ο Μφέλα στο 37΄ πέτυχαν τα τέρματα για τους διοργανωτές, με τον Μαλουντά να μειώνει στο 70. Αποβλήθηκε ο Γκουρκίφ στο 26΄. Αποκλεισμός και για τους δύο «μονομάχους».
Η ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
Στο πρώτο ημίχρονο, οι Γάλλοι ήταν αυτοί που βγήκαν πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και θέλησαν να πιέσουν για ένα τέρμα, αλλά το τραγικό λάθος του Γιορίς στο 21΄ που έχασε την μπάλα σε έξοδό του, από κόρνερ του Τσαμπαλάλα, έδωσε την ευκαιρία στον Κουμάλο να ανοίξει το σκορ. Τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα για τους Ευρωπαίους, όταν στο 26΄ ο Γκουρκίφ αντίκρισε την κόκκινη κάρτα του Ρουίζ, για μαρκάρισμα στον Σιμπάγια, καθώς με τον αγκώνα του, χτύπησε σε διεκδίκηση τον αμυντικό της Νότιας Αφρικής.
Ωστόσο, για ένα ακόμα παιχνίδι, η άμυνα της Γαλλίας έδειξε πως βρίσκεται σε… πλημμύρα, καθώς στο 37΄ ο Μφέλα έστειλε την μπάλα για δεύτερη φορά στα δίχτυα του Γιορίς, σε μία φάση που κανένας αμυντικός των «γηπεδούχων» δεν κατάφερε να διώξει.
Στο δεύτερο μέρος, το γήπεδο ήταν… κατηφορικό για την Νότια Αφρική που έφτασε ουκ ολίγες φορές στην περιοχή του Γιορίς με στόχο να πετύχει ένα ακόμα τέρμα που θα την έφερνε πιο κοντά στην πρόκριση.
Κύριος εκφραστής των προσπαθειών των Αφρικανών ήταν ο Μφέλα, που ήταν μόνιμη πηγή κινδύνου για την εστία του Γιορίς, ο οποίος όποτε χρειάστηκε φώναξε «παρών», θέλοντας να… εξιλεωθεί για την λανθασμένη του έξοδο στο πρώτο τέρμα των Νοτιοαφρικανών.Ωστόσο, όσο περνούσε η ώρα, η Νότια Αφρική, ίσως και υπό το βάρος του άγχους, έριξε… ρυθμό, με τους Γάλλους να παίρνουν το κέντρο και να προσπαθούν για ένα τέρμα, το πρώτο τους στην διοργάνωση. Μάλιστα, στο 70΄ ο Μαλουντά, που είχε περάσει στο ημίχρονο, εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την ασίστ του Ριμπερί, που ήταν ο μόνος που προσπαθούσε από τους Ευρωπαίους.
Στην συνέχεια, η Νότια Αφρική προσπάθησε να πιέσει για ένα ακόμα τέρμα, που θα μεγάλωνε τις πιθανότητες για την πρόκριση, ωστόσο, δεν κατάφεραν να απειλήσουν άμεσα την εστία του Γιορίς, με αποτέλεσμα να αποκλειστούν από την επόμενη φάση, μια και το Μεξικό, είχε καλύτερη συγκομιδή τερμάτων και πέρασε ως δεύτερο, πίσω από την Ουρουγουάη.
Share on Google Plus

About Sportgreece

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου