ΠΑΝΤΡΙΦΥΛΙΑΚΟΣ Α.Ο. ΚΑΛΟΥΝΕΡΟΥ

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΙ ΣΤΗΝ A' ΤΟΠΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ιταλία-Νέα Ζηλανδία 1-1

Οντως καλύτερη και χάνοντας σημαντικές ευκαιρίες, η Ιταλία δεν κατάφερε να μετουσιώσει σε δεύτερο γκολ την ανωτερότητά της, μένοντας στο 1-1 με τη Νέα Ζηλανδία. Μετά από αυτό το αποτέλεσμα, οι Παγκόσμιοι Πρωταθλητές κινδυνεύουν να μείνουν εκτός Μουντιάλ. Με νίκη στο τελευταίο ματς με τους Σλοβάκους, το συγκρότημα του Μαρσέλο Λίπι εξασφαλίζει την πρόκρισή της στους "16".
Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:
Στο προηγούμενο Μουντιάλ η Ιταλία είχε δεχθεί μόλις δύο γκολ. Ενα αυτογκόλ με τις ΗΠΑ και το πέναλτι από τον Ζιντάν στην κανονική διάρκεια του τελικού. Σε δύο ματς στη φετινή διοργάνωση ισοφάρισε την προηγούμενη επίδοσή της, κάτι που μόνο καλό δεν είναι για μια ομάδα που παρουσιάζει μεγάλο πρόβλημα στα στημένα. Από στημένο έφαγε το γκολ με την Παραγουάη, από στημένο έφαγε (στο 7' από τον Σμελτς) το γκολ από τη Νέα Ζηλανδία.
Το σοκ του 0-1 δεν κράτησε πολύ για τους Ιταλούς, αφού έδειξαν να συνέρχονται γρήγορα, να παίρνουν τα ηνία του ματς, να χάνουν σωρεία ευκαιριών (με αποκορύφωμα το δοκάρι στο σουτ του Μοντολίβο) και τελικά να ισοφαρίζουν με τον Ιακουίντα στο 29ο λεπτό από το σημείο του πέναλτι.
Στο δεύτερο μέρος ο Λίπι έβγαλε τον κακό (για ένα ακόμη ματς Τζιλαρντίνο) και έβαλε στη θέση του τον Ντι Νατάλε, ενώ πέρασε στον αγώνα και τον Καμορανέζι στη θέση του Πέπε. Θεωρητικά το σύστημα (4-4-2) δεν άλλαξε, αλλά υπήρχαν στιγμές που η Ιταλία έβγαινε στην επίθεση με τρεις επιθετικούς. Ειδικά μετά την είσοδο και του Πατσίνι στο ματς, το σύστημα πλέον είχε γίνει και... επίσημα 4-3-3. Πάντως, η εικόνα της σε σχέση με το πρώτο μέρος δεν ήταν καλή, αφού είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και την πίεση, αλλά δεν μπορούσε να κάνει φάσεις στην εστία Αντίθετα με τη Νέα Ζηλανδία, η οποία προσπαθούσε να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις και να πιάσει στον ύπνο την αντίπαλη άμυνα.
ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΚΟΛ:
7o λεπτό: ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗ Ν.ΖΗΛΑΝΔΙΑ! Ο Ελιοτ εκτελεί φάουλ από τα αριστερά, η μπάλα χτυπάει στον Καναβάρο που δεν μπορεί να διώξει και ο Σμελτς από κοντά πλασάρει εύστοχα για το 0-1!
22ο λεπτό: Καλή στιγμή για την Ιταλία με τον Τζαμπρότα να σουτάρει και την μπάλα να περνάει λίγο άουτ.
27ο λεπτό: Μεγάλη ευκαιρία για τους Ιταλούς σε σουτ του Μοντολίβο. Η μπάλα χτύπησε στο δεξί δοκάρι της εστίας της Ν.Ζηλανδίας.
29ο λεπτό: ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ! Ο Σμιθ τραβάει τη φανέλα του Ντε Ρόσι και ο ρέφερι δείχνει το σημείο του πέναλτι. Ο Ιακουϊντα ευστοχεί και ισοφαρίζει 1-1.
45ο λεπτό: Καλό σουτ του Ντε Ρόσι, ο Πάστον διώχνει δύσκολα σε κόρνερ.
63ο λεπτό: Απειλεί η Νέα Ζηλανδία. Επικίνδυνο σουτ του Βίτσελιτς, η μπάλα λίγο άουτ.
70ο λεπτό: Θαυμάσιο σουτ του Μοντολίβο, ο Πάστον διώχνει εξαιρετικά με το ένα χέρι!
83ο λεπτό: Επικίνδυνο σουτ του Γουντ, η μπάλα περνάει ελάχιστα άουτ.
88ο λεπτό: Μακρινό σουτ του Καμορανέζι, ο Πάστον πετάχτηκε κι έδιωξε σε κόρνερ.
Το ματς διαφοροποιήθηκε μετά το 70' όταν οι Ιταλοί επικράτησαν ολοκληρωτικά των αντιπάλων τους στον αγωνιστικό χώρο, αλλά δεν κατάφεραν να σκοράρουν είτε λόγω ατυχίας, είτε λόγω του Πάστον, ο οποίος αντέδρασε σωστά στα δύσκολα σουτ των Μοντολίβο και Καμορανέζι.
Το1-1 δεν άλλαξε, με τους Ιταλούς να διευρύνουν το αρνητικό τους ρεκόρ που τους θέλει σε 11 δεύτερες αγωνιστικές (στη φάση των ομίλων) να έχουν κερδίσει μόλις 4 φορές!
ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:
Οι Ιταλοί μπήκαν στο ματς με σκοπό να επιβληθούν, αλλά έχασαν κάπου τον ρυθμό τους όταν δέχθηκαν το γκολ στο 7ο λεπτό. Στη συνέχεια επανήλθαν, ανέβασαν την απόδοσή τους, ισοφάρισαν, αλλά παρά το γεγονός πως ο Λίπι γύρισε το σύστημα σε 4-3-3 φορτώνοντας την επίθεση, δεν κατάφεραν να πάρουν τη νίκη. Στην αντίπερα όχθη, η Νέα Ζηλανδία σκόραρε και φρόντισε να κρατήσει έως τέλους το πολύτιμο γκολ που της έδινε τον βαθμό της ισοπαλίας.
Share on Google Plus

About Sportgreece

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου