ΠΑΝΤΡΙΦΥΛΙΑΚΟΣ Α.Ο. ΚΑΛΟΥΝΕΡΟΥ

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΙ ΣΤΗΝ A' ΤΟΠΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Tο μεσσηνιακό μπάσκετ αναπτύσσει δυναμική, λέει ο Γιάννης Κουτραφούρης

e024813b29ebd45d0ef447940e0ad5c1_L
Ο Γιάννης Κουτραφούρης αποτελεί διαχρονικά τον κορυφαίο παράγοντα του μεσσηνιακού μπάσκετ, καθώς φέτος συμπληρώνει 50 ολόκληρα χρόνια μέσα αλλά και γύρω από το παρκέ.
Το… κουβάρι της αθλητικής ιστορίας του ισόβιου προέδρου της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ άρχισε να ξετυλίγεται στην Αθήνα το 1963, όταν συναντήθηκε για πρώτη φορά με τον παλιό μπασκετμπολίστα του Παναθηναϊκού Αλέκο Καράλη και στη συνέχεια όλα πήραν το δρόμο τους.
Σε ηλικία μόλις 13 ετών έβγαλε το πρώτο του δελτίο στου Ζωγράφου και μέχρι να τελειώσει το Γυμνάσιο είχε μάθει αρκετά από τα μυστικά του… αθλήματος των ψηλών.
Οταν τη δεκαετία του ’70 επέστρεψε με μετάθεση στην Καλαμάτα διέθετε ήδη αρκετή εμπειρία ώστε να ιδρύσει με τους Μεσσήνιους φαν του μπάσκετ τον πρώτο καλαθοσφαιρικό σύλλογο στο Ναυτικό Ομιλο.
Η διαρκής άνοδος του αθλήματος που κέρδιζε διαρκώς νέους φίλους στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα με αποτέλεσμα τα ερασιτεχνικά σωματεία να ξεφυτρώνουν σαν… μανιτάρια, οδήγησε το 1983 στη δημιουργία της Τοπικής Επιτροπής Μπάσκετ, που αποτέλεσε τον προθάλαμο της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ. Τελικά το 1990 ιδρύεται η Ενωση Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Κεντρικής και Νότιας Πελοποννήσου που αντιπροσωπεύει τους νομούς Μεσσηνίας, Αρκαδίας, Λακωνίας με έδρα την Καλαμάτα και τον ίδιο πρόεδρο.
Ταυτόχρονα ο Γιάννης Κουτραφούρης εξελίσσεται σε μία από τις ηγετικές μορφές της Ελληνικής Καλαθοσφαιρικής Ομοσπονδίας, στο Δ.Σ. της οποίας εκλέγεται ανελλιπώς και παρ’ ότι το όνομά του δεν ακούγεται τόσο έντονα όσο αυτά των Βασιλακόπουλου και Καπαγέροφ, βοηθά τα μέγιστα στην πρόοδο του μπάσκετ σε ολόκληρη την Ελλάδα.
Share on Google Plus

About Sportgreece

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου