ΠΑΝΤΡΙΦΥΛΙΑΚΟΣ Α.Ο. ΚΑΛΟΥΝΕΡΟΥ

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΙ ΣΤΗΝ A' ΤΟΠΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΟΡΤΟΓΑΛΟΥ ΠΡΙΝ ΤΟΝ… ΤΕΛΙΚΟ ΤΟΥ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙΟΥ «Ρεαλισμός και εμπειρία»!

santoos_ferna
Χωρίς να μασάει τα λόγια του ο Φερνάντο Σάντος μιλώντας για το ματς της χρονιάς με την Ρουμανία, ανέφερε πως όλοι έχουν τον ρεαλισμό να καταλάβουν πως είναι το φαβορί και την εμπειρία να το κρατήσουν.
Η αλήθεια είναι πως ακόμα και από ένα ματς με σκορ 3-1 υπέρ τους, οι περισσότεροι προπονητές κρατούν χαμηλούς τόνους ενόψει ρεβάνς. Χαμηλούς τόνους κράτησε και ο Φερνάντο Σάντος στην συνέντευξη Τύπου της Δευτέρας, ενόψει του μεγάλου τελικού με την Ρουμανία στο Βουκουρέστι (Τρίτη 21:00), που θα δώσει το εισιτήριο για τα τελικά του Μουντιάλ.
Αρχικά ο Σάντος ανέφερε: «Σίγουρα έχουμε τον ρεαλισμό να καταλαβαίνουμε πως έχουμε το προβάδισμα μετά το σκορ στο πρώτο αγώνα και έχουμε την εμπειρία να το κρατήσουμε. Απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα όπως είναι η Ρουμανία που θα προσπαθήσει να ανατρέψει. Από την πλευρά μας πιστεύουμε πως δεν θα συμβεί, όμως σίγουρα θα προσπαθήσουν να ανατρέψουν την σε βάρος τους κατάσταση».
Στην συνέχεια απάντησε σε ερωτήσεις Ρουμάνων δημοσιογράφων
Για το αν θα επηρεάσει την Εθνική η απουσία του Κατσουράνη: «Όχι γιατί όταν μιλάμε για ομάδες, καμία δεν πρέπει να στηρίζετε τόσο πολύ σε έναν ποδοσφαιριστή. Δεν σκεφτόμαστε καθόλου πως θα απουσιάσει ο Κατσουράνης, γιατί είναι μια πραγματικότητα που την γνωρίζουμε ήδη. Είμαστε σίγουροι πως όποιος κληθεί να τον αντικαταστήσει θα ανταποκριθεί επάξια στον ρόλο του και είμαστε πεπεισμένοι πως θα τα καταφέρει».
Για το αν το σκορ του πρώτου ματς τον κάνει να παίξει πιο αμυντικά: «Από την στιγμή που έχουμε δύο γκολ προβάδισμα, θα πρέπει να το έχουμε υπόψιν μας, να έχουμε την προσοχή μας σε αυτό το κομμάτι. Ωστόσο όπως είπα αμέσως μετά το ματς της Αθήνας, αν έρθουμε στην Ρουμανία μόνο για να μην δεχθούμε γκολ, η έκβαση του αγώνα θα είναι άσχημη για εμάς. Ο σωστός τρόπος αντιμετώπισης τέτοιων παιχνιδιών είναι ναι μεν να κοιτάξουμε την άμυνα και μετά να έχουμε τον έλεγχο της κυκλοφορίας για να πετύχουμε ένα γκολ που θα μας φτάσει κοντά στην πρόκριση».
Για το αν υπήρξε ξεχωριστή προπόνηση στα πέναλτι: «Δεν προπονηθήκαμε σε πέναλτι δεν θα κάνουμε κάτι τέτοιο, γιατί δεν πιστεύουμε πως θα φτάσουμε στα πέναλτι. Δεν νομίζω πως θα φτάσει σε αυτή την διαδικασία το ματς. Πιστεύω πως θα τελειώσει πολύ γρήγορα. Τουλάχιστον αυτή είναι η δικιά μου πεποίθηση και πίστη. Και αυτό γιατί με την λογική που πιστεύω εγώ πως θα έχει το παιχνίδι, από την μία θα έχουμε την Ρουμανία μια ομάδα που θα βγει μπροστά για να πετύχει όσο γίνεται περισσότερα γκολ και από την άλλη εμάς που θα παλέψουμε να κρατήσουμε πίσω και να σκοράρουμε, οπότε δεν πιστεύω πως θα φτάσουμε σε αυτό το σημείο».
Για την διαιτησία του πρώτου αγώνα και την διαιτησία, από την οποία οι Ρουμάνοι έχουν παράπονα: «Το παιχνίδι το είδα. Υπήρχε και ένα πέναλτι στο δεύτερο λεπτό. Θα πρέπει να βλέπουμε όλο το παιχνίδι και όχι αυτό που μας συμφέρει. Το πέναλτι ήταν και κόκκινη κάρτα και θα έμεναν με δέκα από νωρίς. Όμως ποτέ δεν μιλάω για τους διαιτητές και αυτό τόσα χρόνια που βρίσκομαι δεν το κάνω. Είμαι σίγουρος πως όσο εμείς θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο, το ίδιο θα κάνει και ο διαιτητής».
Για το αν η Ρουμανία παίξει όπως η Ελλάδα, αν θα μπορεί να προκριθεί: «Θεωρώ πως το παιχνίδι θα είναι αρκετά διαφορετικό με αυτό που είχαμε στην Αθήνα και αυτό γιατί περιμένουμε μια διαφορετική έναρξη με την Ρουμανία να μπαίνει πιο δυνατά με την στήριξη του κόσμου και με το γεγονός το ότι δεν έχει τίποτα να χάσει. Είναι εύκολο να κάνουμε θεωρίες, αλλά το ίδιο το παιχνίδι θα μας δείξει τι θα γίνει».
Στην συνέχεια ερωτήσεις έκαναν οι Έλληνες δημοσιογράφοι
Η Ελλάδα 14η και η Ρουμανία 29η, υπάρχει το προβάδισμα με 3-1, τι είναι αυτό που μπορεί να φοβίσει την Ελλάδα και τι πρέπει να προσέξει;
«Πρώτα πρώτα η κατάταξη δεν μετράει σε τίποτα. Και η Βοσνία ήταν κάποτε 40 και τώρα είναι 10 και η Γαλλία είναι 20. Αυτό δεν μετράει, αυτό που μετράει είναι ο αγώνας. Θα πρέπει να προσέξουμε και να παρουσιαστήκαμε όπως στην Αθήνα. Να βάλοθυμε πάθος και να είναι κρύο το μυαλό μας. Έχοντας εμπιστοσύνη σε αυτά που εμείς μπορούμε να κάνουμε και να εξουδετερώσουμε ότι μας βάλει η Ρουμανία. Όχι κάτι διαφορετικό από όσα έχουμε πει τόσες φορές. Να είμαστε συμπαγείς και να έχουμε τις ευκαιρίες για να πετύχουμε το γκολ. Το κλειδί θα είναι αυτό, το να έχουμε εμείς την μπάλα στα πόδια μας και να μην αφήσουμε τους Ρουμάνους να κάνουν κύματα επιθέσεων και να μας δυσκολέψει».
Στα αποδυτήρια θα πείτε κάτι ξεχωριστό στους παίκτες και τι είναι αυτό που δεν θέλετε να δείτε;
«Δεν θα τους πω κάτι ιδιαίτερο, θα τους πω να παίξουν όπως ξέρουν. Να βγάλουν πάθος, διάθεση και συγκέντρωση και δεν θα πρέπει να βάλουμε περισσότερο βάρος και πίεση στους ποδοσφαιριστές. Πάντα υπάρχει συγκεκριμένο πλάνο, χωρίς να αλλοιώνει τα συστατικά των ποδοσφαιριστών και είμαστε σίγουροι πως στο τέλος θα είμαστε ευχαριστημένοι».
Share on Google Plus

About Sportgreece

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου