ΠΑΝΤΡΙΦΥΛΙΑΚΟΣ Α.Ο. ΚΑΛΟΥΝΕΡΟΥ

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΙ ΣΤΗΝ A' ΤΟΠΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Παγκόσμια πρωταθλήτρια η Ισπανία!

Στο 116ο λεπτό με γκολ του Ινιέστα η Ισπανία έκαμψε την αντίσταση της Ολλανδίας και στέφθηκε για πρώτη φορά παγκόσμια πρωταθλήτρια! Έξαλλοι πανηγυρισμοί από τους Ισπανούς, που σ΄ όλο το ματς είχαν την κατοχή μπάλας, αλλά εγκλωβίστηκαν από την εξαιρετική αμυντική οργάνωση της Ολλανδίας που έπαιξε με 10 παίκτες στα τελευταία δέκα λεπτά της παράτασης λόγω αποβολής του Χάιτινχα (109').
Ο Μαρκ Φαν Μπόμελ προσπαθεί να ανακόψει τον Κάρλες Πουγιόλ. Μεγάλες ευκαιρίες είχαν οι Ισπανοί στην παράταση με Φάμπρεγας (95') και Νάβας (100'). Στο β' ημίχρονο ο Ρόμπεν έχασε δυο κλασσικές ευκαιρίες (62' και 83'), οι Ισπανοί με τον Βίγια στο 70'. Αρκετά σκληρά μαρκαρίσματα, πέρα από την αποβολή10 κίτρινες, οι 7 για τους Ολλανδούς.
Για πρώτη φορά στα 80 χρόνια μουντιαλικής ιστορίας μια ευρωπαϊκή εθνική ομάδα κατακτά τον τίτλο εκτός “γηραιάς ηπείρου”. Για την Ευρώπη είναι ο 10η κατάκτηση τροπαίου, έναντι 9 των χωρών της Λατινικής Αμερικής. Ο αποψινός ήταν ο πρώτος μουντιαλικός τελικός της Ισπανίας, ο τρίτος για την Ολλανδία μετά τις αποτυχημένες απόπειρες του 1974 και 1978 να στεφθεί πρωταθλήτρια κόσμου.
Η Ισπανία, πρωταθλήτρια Ευρώπης το 2008, αλλά και πρωταθλήτρια στις ...πάσες (3.387!) σ' αυτό το Μουντιάλ, μετρούσε 50 νίκες στα τελευταία 54 ματς, φιλικά και επίσημα! Η Ολλανδία, επανήλθε στο υψηλότερο επίπεδο κυρίως χάρη στο ταλέντο των δυο κορυφαίων της σταρ, του Σνάϊντερ και του Ρόμπεν που πριν από δυο μήνες είχαν παίξει (ως αντίπαλοι) και στον τελικό του Τσάμπιοςν Λιγκ.
Τέσσερις παίκτες μοιράζονται τον τίτλο του πρώτου σκόρερ με 5 γκολ: ο Ισπανός Βίγια, ο Ολλανδός Σνάιντερ, ο Γερμανός Μίλερ και ο Ουρουγουανός Φορλάν.
Οι συνθέσεις με διαιτητή τον Άγγλο Χάουαρντ Γουέμπ:
ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Στεκέλενμπουργκ, Βαν Ντερ Βιλ, Χάιτινχα, Ματάισεν, Φαν Μπρόνκχορστ (105' Μπράαφχαϊτ), Φαν Μπόμελ, Ντε Γιόνγκ (99' Φαν ντερ Φάαρτ), Κάουτ (71' Ελία), Σνάιντερ, Ρόμπεν, Φαν Πέρσι.
ΙΣΠΑΝΙΑ: Κασίγιας, Ράμος, Πουγιόλ, Πικέ, Καπντεβίλα, Μπούσκετς, Τσάβι, Τσάμπι Αλόνσο (87' Φάμπρεγκας), Ινιέστα, Πέδρο (60' Χέσους Νάβας), Βίγια (106' Τόρες).
Share on Google Plus

About Sportgreece

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου