ΠΑΝΤΡΙΦΥΛΙΑΚΟΣ Α.Ο. ΚΑΛΟΥΝΕΡΟΥ

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΙ ΣΤΗΝ A' ΤΟΠΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ημι-Τελικός με ιστορία...

Το δεύτερο εισιτήριο του τελικού του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Νοτίου Αφρικής διεκδικούν στο "Μόουζες Μαμπίντα Στέιντιουμ" του Ντέρμπαν, Γερμανία και Ισπανία (21:30, ΝΕΤ) σε έναν ημιτελικό με πλούσια ιστορία (vids).Ημιτελικοί Παγκοσμίου Κυπέλλου, μέρος 2ο. Δύο χρόνια μετά τον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2008, Γερμανία και Ισπανία τίθενται ξανά αντιμέτωπες, αυτή τη φορά σε έναν ημιτελικό μεγάλης διοργάνωσης, με το νικητή να κάνει το προτελευταίο βήμα για την κατάκτηση του φετινού Μουντιάλ.
Οι δυο αντίπαλοι θα κοντραριστούν για το δεύτερο εισιτήριο του τελικού του Παγκοσμίου Κυπέλλου, εκεί που βρίσκεται ήδη από το βράδυ της Τρίτης η Ολλανδία.
Πρόκειται αναμφισβήτητα για την πλέον αμφίρροπη μάχη στη φετινή διοργάνωση με τις πιθανότητες πρόκρισης να είναι μοιρασμένες. Προγνωστικά άλλωστε δεν χωρούν σε τέτοια παιχνίδια κάτι που αποδεικνύουν και οι αποδόσεις στο στοίχημα οι οποίες δεν δείχνουν φαβορί.
Η πορεία
--------------------------------------------------------------------------------
Ισπανία
--------------------------------------------------------------------------------
Φάση των 16
Ισπανία-Ελβετία 0-1
(52' Φερνάντες)
Ισπανία-Ονδούρα 2-0
(17', 51' Βίγια)
Χιλή-Ισπανία 1-2
(47' Μιγιάρ - 24' Βίγια, 37' Ινιέστα)
Φάση των 16
Ισπανία-Πορτογαλία 1-0
(63' Βίγια)
Προημιτελικός
Παραγουάη-Ισπανία 0-1
(83' Βίγια)
--------------------------------------------------------------------------------
Γερμανία
--------------------------------------------------------------------------------

Φάση των ομίλων
Γερμανία-Αυστραλία 4-0
(8' Ποντόλσκι, 26' Κλόζε, 68' Μίλερ, 70' Κακάου)
Γερμανία-Σερβία 0-1
(38' Γιοβάνοβιτς)
Γκάνα-Γερμανία 0-1
(60' Οζίλ)
Φάση των 16
Γερμανία-Αγγλία 4-1
(20' Κλόζε, 32' Ποντόλσκι, 67', 70' Μίλερ)
Προημιτελικός
Αργεντινή-Γερμανία 0-4
(3' Μίλερ, 68', 89' Κλόζε, 74' Φρίντριχ)
Η ιστορία
Οι δύο χώρες έχουν αναμετρηθεί 20 φορές στο παρελθόν, κυρίως σε πλαίσιο φιλικών αγώνων, με τα "πάντσερ" να μετρούν 8 νίκες και 6 ήττες (26-22 τα γκολ υπέρ τους, 6 τα ισόπαλα ματς). Η πιο πρόσφατη αναμέτρηση είναι και η πιο σημαντική, αφού οι δύο χώρες διασταύρωσαν τα "ξίφη" τους στον τελικό του Euro 2008. Η εκπληκτική Ισπανία του Λουίς Αραγονές νίκησε με 1-0 τα "πάντσερ" του Γιόαχιμ Λεβ και με το τρόπαιο αυτό σηματοδότησαν την αναγέννηση του ισπανικού ποδοσφαίρου.
Σε τελική φάση Euro έχουν αναμετρηθεί ακόμα 2 φορές. Στο Euro 1984 η κεφαλιά του Αντόνιο Μακέδα στο 90’ έστειλε τους Ισπανούς στα ημιτελικά του θεσμού (και μετά στον τελικό) και άφησε τους Γερμανούς εκτός θεσμού από τη φάση των ομίλων. Στο επόμενο τουρνουά τα "πάντσερ" εκδικήθηκαν, κερδίζοντας στη φάση των ομίλων με 2-0 χάρη σε δύο τέρματα του Ρούντι Φέλερ. Στα προκριματικά έχουν παίξει 2 φορές, με τη Γερμανία να έχει 1 νίκη (2-0 το 1976) και 1 ισοπαλία (1-1 το 1976).
Σε επίπεδο Παγκοσμίου Κυπέλλου οι δύο χώρες έχουν τεθεί αντιμέτωπες τρεις φορές. Η πρώτη το 1966, στη φάση των ομίλων, όπου η μετέπειτα φιναλίστ Δυτική Γερμανία νίκησε 2-1 τους πρωταθλητές Ευρώπης του 1964 στην τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων, στον αγώνα που έκρινε την ομάδα που θα ακολουθούσε την Αργεντινή στην επόμενη φάση. Ο Χοσέ Μαρία Φούστε άνοιξε το σκορ για την γηρασμένη Ισπανία του Χοσέ Βιγιαλόνγκα, η οποία δέχθηκε γρήγορα την ισοφάριση από τον Λόταρ Εμεριχ και στο 84' ο Ούβε Ζέελερ σημείωσε το νικητήριο γκολ για το συγκρότημα του Χέλμουτ Σεν.
Το 1982, οι Ιβηρες βρέθηκαν στο ίδιο γκρουπ με τους Γερμανούς στη δεύτερη φάση ομίλων του τουρνουά που διοργάνωσαν. Η ομάδα του Γιουπ Ντέρβαλ έδινε το δεύτερο παιχνίδι της και με ισοπαλία θα έμπλεκε σε περιπέτειες, ενώ με ήττα θα αποκλειόταν από τον όμιλο στον οποίο συμμετείχε και η Αγγλία (οι δύο χώρες είχαν έρθει ισόπαλες δίχως σκορ στην πρώτη αγωνιστική). Το μικρόβιο του loser είχε μπει για τα καλά στο ισπανικό πετσί και οι "ρόχας" δεν προέβαλαν ιδιαίτερη αντίσταση στην μετέπειτα πρωταθλήτρια κόσμου. Οι Πιερ Λιτμπάρσκι και Κλάους Φίσερ σημείωσαν τα δύο γερμανικά γκολ και ο Χέσους Θαμόρα μείωσε στο 82' στο τελικό 2-1.
Τελευταία συνάντηση το 1994, στη φάση των ομίλων, όπου η ισοπαλία 1-1 στο Σικάγο ευνόησε και τις δύο ομάδες. Το γκολ του Αντονι Γκοϊκοετσέα στο 14' έδωσε προβάδισμα στο συγκρότημα του Χαβιέρ Κλεμέντε, αλλά ο Γίργκεν Κλίνσμαν σκόραρε για δεύτερο σερί ματς (μετά τη Βολιβία) και το 1-1 παρέμεινε μέχρι τέλους, με τη Γερμανία να προκρίνεται ως πρωτοπόρος και την Ισπανία ως δεύτερη. Αμφότερες έφτασαν στα προημιτελικά, όπου εκεί αποχαιρέτησαν τη διοργάνωση. Τελευταία φορά που συναντήθηκαν σε φιλικό επίπεδο ήταν τον Φεβρουάριο του 2003 στη Μαγιόρκα, όπου οι "ρόχας" κέρδισαν με 3-1. Ικερ Κασίγιας, Κάρλες Πουγιόλ, Τσάβι, Αρνε Φρίντριχ, Μίροσλαβ Κλόζε είχαν αγωνιστεί τότε και βρίσκονται και τώρα στις αποστολές των δύο ομάδων. Συνολικά τα μεταξύ τους φιλικά είναι 12, με τις δύο χώρες να έχουν από 4 νίκες και τα γκολ να είναι 17-16 υπέρ της Γερμανίας.
Share on Google Plus

About Sportgreece

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου