ΠΑΝΤΡΙΦΥΛΙΑΚΟΣ Α.Ο. ΚΑΛΟΥΝΕΡΟΥ

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΙ ΣΤΗΝ A' ΤΟΠΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πρόκριση της Ουρουγουάης στα πέναλτι

Σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι με αγωνία και εναλλαγές συναισθημάτων μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο η Ουρουγουάη πήρε το δεύτερο εισιτήριο για τα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, επικρατώντας της Γκάνας με 4-2 στα πέναλτι και ενώ κανονική διάρκεια και παράταση είχαν λήξει στο 1-1.
Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους παίκτες του Όσκαρ Ταμπάρεζ στη διαδικασία της «ρώσικης ρουλέτας» ήταν φυσικά ο τερματοφύλακας τους, Μουσλέρα, ο οποίο με δυο δικές του επεμβάσεις στα χτυπήματα των Μένσα και Αντίγια έδωσε στην ομάδα του την πρόκριση. Από του Ουρουγουανούς πέναλτι έχασε ο Περέιρα, όμως η δική του αστοχία δεν κόστισε σε αυτό και τους συμπαίκτες του, ενώ τελευταίο χτύπημα για τους Λατινοαμερικάνους εκτέλεσε με επιτυχία ο πρώην επιθετικός του Άρη, Σεμπάστιαν Αμπρέου.
Για να οδηγηθεί, βέβαια, το παιχνίδι στα πέναλτι έπρεπε πρώτα οι δυο ομάδες να βγάλουν 120 ολόκληρα βασανιστικά λεπτά και στην Ουρουγουάη να χαμογελάσει διάπλατα η τύχη, αφού οι Αφρικανοί αστόχησαν σε εσχάτη των ποινών στο τελευταίο λεπτό της παράτασης. Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή. Όλο το παιχνίδι μοιράστηκε ισάξια σε κομμάτια μεταξύ των δυο αντιπάλων. Η Γκάνα κυριαρχούσε όταν εκμεταλλευόταν σωστά τη φυσική κατάσταση και δύναμη των ποδοσφαιριστών της, ενώ η Ουρουγουάη όταν έβγαζε την τεχνική της στον αγωνιστικό χώρο.
Πολλές τελικές προσπάθειες, πάντως, καμία ομάδα δεν έβγαλε και το μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα ξοδεύτηκε σε μονομαχίες στο χώρο του κέντρο και σε διαμαρτυρίες προς τον Πορτογάλο διαιτητή Ολεγκάριο Μπενκουερέντσα. Έτσι τη λύση στο σκοράρισμα έδωσε για ακόμη μια φορά η διαβόητη πλέον μπάλα του Μουντιάλ, Τζαμπουλάνι, αφού οι τερματοφύλακες και των δυο αντιπάλων ξεγελάστηκαν από την τροχιά της και την είδαν να καταλήγει στα δίχτυα. Πρώτο θύμα ήταν ο Μουσλέρα με τον Μουντάρι να ανοίγει στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους το σκορ για τους παίκτες του Μίλοβαν Ράγεβατς με σουτ έξω από την περιοχή, που φάλτσαρε στο τελευταίο του γκελ πριν καταλήξει στο βάθος της εστίας της Ουρουγουάης.
Share on Google Plus

About Sportgreece

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου