ΠΑΝΤΡΙΦΥΛΙΑΚΟΣ Α.Ο. ΚΑΛΟΥΝΕΡΟΥ

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΙ ΣΤΗΝ A' ΤΟΠΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Προκρίθηκαν στα ημιτελικά Ολλανδία και Ουρουγουάη

Η Ολλανδία έστειλε στο σπίτι της τη Βραζιλία και η Ουρουγουάη πανηγυρίζει την είσοδο της σε τετράδα Μουντιάλ ύστερα από 40 χρόνια. Μεγάλες συγκινήσεις πρόσφεραν οι δυο προημιτελικοί της Παρασκευής και ιδίως το συγκλονιστικό φινάλε της παράτασης στον αγώνα Ουρουγουάη - Γκάνα με το χαμένο πέναλτι του Γκιάν, που είχε ως αποτέλεσμα να κριθεί η πρόκριση λίγα λεπτά αργότερα στη διαδικασία των πέναλτι.
Ο Σεμπαστιάν Αμπρέου που πέρσι αγωνιζόταν στον Άρη σημείωσε το τελευταίο πέναλτι και η “Σελέστε” απέκλεισε την Γκάνα σε ματς που στα 120 λεπτα έληξε ισόπαλο (1-1). Το φινάλε ήταν δραματικό αφού στο τελευταίο δευτερόλεπτο της παράτασης, ο Σουάρες απέκρουσε με το χέρι στη γραμμή, αποβλήθηκε και ο Ασαμόα Γκιάν έχασε την ευκαιρία να δώσει μια ιστορική πρόκριση στην Γκάνα αφού έστειλε την μπάλα από τα 11 μέτρα στο οριζόντιο δοκάρι!
Η Γκάνα προηγήθηκε με καταπληκτικό σουτ από 40 μέτρα του Μουντάρι στην εκπνοή του α' ημιχρόνου. Ισοφάρισε στο 55' η Ουρουγουάη με εκτέλεση φάουλ του Φορλάν. Στη διαδικασία των πέναλτι επικράτησε η Ουρουγουάη με 4-2.
Η Ολλανδία
Ήταν μια επική ανατροπή - πρόκριση της Ολλανδίας που απέκλεισε (2-1) το μεγάλο φαβορί, τη Βραζιλία και με δεδομένο ότι στον ημιτελικό θα αντιμετωπίσει την Ουρουγουάη, έχει σημαντικές πιθανότητες να βρεθεί στον τελικό της 11ης Ιουλίου. Η Βραζιλία προηγήθηκε στο 10' με τον Ρομπίνιο από καταπληκτική πάσα του Μέλο, διατηρούσε τον απόλυτο έλεγχο αλλά στο β' ημίχρονο ήρθαν τα πάνω κάτω. Πρώτα ισοφάρισε η Ολλανδία στο 53' με αυτογκόλ του Μέλο από σέντρα του Σνάιντερ και σε άστοχη έξοδο του Ζούλιο Σέζαρ. Και η ανατροπή ολοκληρώθηκε στο 68': κόρνερ Ρόμπεν, πρώτη κεφαλιά Κάουτ, δεύτερη κεφαλιά Σνάιντερ, γκολ 2-1! Για τη Βραζιλία ήταν πολύ δύσκολο να αντιδράσει στη συνέχεια, ειδικά από το 72' όταν αποβλήθηκε ο Μέλο και έμεινε με 10 παίκτες.
Είναι η 4η φορά που η Ολλανδία μπαίνει στην τετράδα Παγκοσμίου Κυπέλλου. Το 1974 και το 1978 είχε παίξει σε δυο χαμένους μουντιαλικούς τελικούς εναντίον των διοργανωτριών χωρών (Δ.Γερμανία και Αργεντινή, αντίστοιχα) ενώ το 1998 αποκλείστηκε στον ημιτελικό από τη Βραζιλία στα πέναλτι και έπαιξε στον μικρό τελικό όπου ηττήθηκε από την Κροατία.
Share on Google Plus

About Sportgreece

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου