ΠΑΝΤΡΙΦΥΛΙΑΚΟΣ Α.Ο. ΚΑΛΟΥΝΕΡΟΥ

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΙ ΣΤΗΝ A' ΤΟΠΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μουντιάλ 2010-Ισπανία-Ολλανδία : Όλα μηδέν και παράταση

Ισπανία και Ολλανδία οδηγούνται στην παράταση μετά το 0-0 της κανονικής διάρκειας. Οι Ίβηρες έχουν την κατοχή της μπάλας, ωστόσο οι "οράνιε" έφτασαν πολύ κοντά στο γκολ και θα μπορούσαν με τον καλύτερο παίκτη τους, τον Άριεν Ρόμπεν, να κάνουν τη ζημιά. Γενικότερα όμως ο τελικός χαρακτηρίζεται από το φτωχό του θέαμα, με τις δύο ομάδες να κυνηγούν την ουσία και το αποτέλεσμ, παραμερίζοντας το ωραίο ποδόσφαιρο.
Το πρώτο ημίχρονο ήταν "άχρωμο", χωρίς πολλές αξιόλογες φάσεις και κυριάρχησαν τα δυνατά μαρκαρίσματα Οι Ισπανοί φάνηκαν ανώτεροι στο πρώτο τέταρτο της αναμέτρησης, ωστόσο στη συνέχεια ααντιμετώπισαν προβλήματα με την καλά "διαβασμένη" ολλανδική άμυνα. Από την πλευρά τους οι Ολλανδοί πρέσαραν, εγκλώβισαν τους αντιπάλους τους ως ένα σημείο, αλλά δεν παρουσίασαν κάποιο οργανωμένο πλάνο επίθεσης, στηριζόμενοι μονάχα στις ατομικές προσπάθειες του Ρόμπεν
Οι Ισπανοί μπήκαν καλύτερα στον αγώνα και μόλις στο 5ο λεπτό έχασαν μια σημαντική ευκαιρία για γκολ, όταν μετά από φάουλ του Τσάβι ο Ράμος έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο Στεκέλεμπουργκ έδιωξε δύσκολα. Οι "Φούριας Ρόχας" είχαν την κατοχή της μπάλας από την αρχή του παιχνιδιού, ενώ οι Ολλανδοί προσπαθούσαν με συνεχές πρέσινγκ σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου να εμποδίσουν ττη ισπανική ανάπτυξη. Η τακτική τους αυτήόμως δεν είχε αποτέλεσμα, τουλάχιστον στο ξεκίνημα, και οι Ισπανοί δημιούργησαν δύο διαδοχικές επικίνδυνες καταστάσεις. Αρχικά στο 11΄ ο Ματάισεν απομάκρυνε την προσπάθεια του Ράμος κι έπειτα από το κόρνερ που παραχώρησε ο Βίγια σούταρε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Στη συνέχεια όμως ο ρυθμόςτων Ισπανών και του αγώνα γενικότερα έπεσε αισθητά, με τα σκληρά μαρκαρίσματα διαδέχονταν το ένα το άλλο. Από το 14ο λεπτό μέχρι τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, ο διαιτητής Χάουαρντ Γουέμπ έβγαλε την κίτρινη κάρτα σε πέντε συνολικά ποδοσφαιριστές (Φαν Πέρσι, Φαν Μπόμελ, Ντε Γιονγκ - Ράμος, Πουγιόλ) για σκληρά μαρκαρίσματα. Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου δεν σημειώθηκε κάποια ξιόλογη φάση, με εξαίρεση την "εμφάνιση" της Ολλανδίας επιθετικά στο 45΄, όταν ο Κασίγιας έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του Ρόμπεν

Το δέυτερο μέρος άρχισε σχεδόν όπως τέλειωσε το πρώτο, με τον Κασίγιας να εξουδετερώνει άλλο ένα σουτ του Ρόμπεν στο 51΄. Λίγο αργότερα στο 55΄ μια καλή εκτέλεση φάουλ του Τσάβι πέρασε λίγο άουτ, για να γίνει στο 62΄ μια φάση που θα μπορούσε να αλλάξει τη μορφή του αγώνα. Εξαιρετική κάθετη πάσα του Σνάιντερ έβγαλε τον Ρόμπεν τετ α τετ με τον Κασίγιας, όμως ο "Άγιος Ίκερ" άγγιξε την μπάλα στο πλασέ του Ολλανδού και την έστειλε κόρνερ. Οι Ισπανοί απάντησαν με δύο ευκαιρίες, πρώτα στο 69΄ με τον Χάιτινχα να κόβει τελευταία στιγμή τον Βίγια, κι έπειτα στο 7΄με την κεφαλιά του Ράμος. Τελευταία καλή στιγμή ήταν για την Ολλανδία, πάλι με τον Ρόμπεν, που κέρδισε στο σπριντ Πουγιόλ και Πικέ, αλλά ο Κασίγιας βγήκε και μπλόκαρε τη μπάλα στα πόδια του άσου της Μπάγερν Μονάχου.
Share on Google Plus

About Sportgreece

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου