ΠΑΝΤΡΙΦΥΛΙΑΚΟΣ Α.Ο. ΚΑΛΟΥΝΕΡΟΥ

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΙ ΣΤΗΝ A' ΤΟΠΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αναβλήθηκε για την Παρασκευή η δίκη για τα «στημένα»

e24512631df602ac0b31ecf345e0d5e9_L
Επειτα από 27 μήνες ερευνών και ανακρίσεων είχε οριστεί για σήμερα να ξεκινήσει η εκδίκαση της υπόθεσης των «στημένων» αγώνων στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων…
Ωστόσο, ο δικηγόρος του Μάκη Ψωμιάδη ζήτησε αναβολή της υπόθεσης με την αιτιολογία ότι απουσιάζουν οι συνήγοροι, οι οποίοι παρίστανται στη δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου.
Από την πλευρά του ο εισαγγελέας επέμεινε  να γίνει κανονικά η εκδίκαση της υπόθεσης καθώς συμπληρώνονται 18 μήνες από την προφυλάκιση του Μάκη Ψωμιάδη. Το δικαστήριο διέκοψε την διαδικασία προκειμένου να αποφασίσει για το αν θα γίνει δεκτό το αίτημα του δικηγόρου του Ψωμιάδη ή του εισαγγελέα.
Τελικά έπειτα από λίγο αποφασίστηκε από το δικαστήριο η διαδικασία της υπόθεσης των «στημένων αγώνων να αναβληθεί και να συνεχιστεί την προσεχή Παρασκευή προκειμένου να παρίστανται και οι συνήγοροι του Μάκη Ψωμιάδη.
Εκτός από τον πρώην πρόεδρο της ΑΕΚ και της Καβάλας, στο εδώλιο θα καθίσουν σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών οι Σταύρος Ψωμιάδης, Γιάννης Παπακώστας, Κώστας Ριαβόγλου, Θωμάς Μητρόπουλος, Γιώργος Χριστοβασίλης, Βαγγέλης Αγγελής, Διονύσης Κωτούλας, Περικλής Αμανατίδης, Δημήτρης Δημητρίου και Γιώργος Χαβενετίδης.
Σχετικά με τις κατηγορίες, αφορούν σε από κοινού συγκρότηση ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, εκβίαση με απειλή βλάβης, απάτη κατ” επάγγελμα και συνήθεια, ηθική αυτουργία σε απάτη, δωροδοκία και δωροληψία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα, παράνομο στοίχημα και ηθική αυτουργία σε αυτό, καθώς επίσης και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.
Σύμφωνα με το βούλευμα, κεντρικό πρόσωπο της υπόθεσης για παράνομο στοιχηματισμό την τριετία 2008-11 είναι ο Μάκης Ψωμιάδης που παρουσιάζεται ως ο πραγματικός ιδιοκτήτης της Καβάλας κι εμφανίζονται μαζί με το γιο του, Σταύρο και τον προπονητή Γιάννη Παπακώστα που εργαζόταν εκείνη την περίοδο στην Καβάλα να «έχουν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα με επικεφαλής τον Μάκη Ψωμιάδη που έστηνε παιχνίδια και πόνταραν σε αυτά σε εταιρείες στοιχημάτων του εξωτερικού».
Από εκεί και πέρα στο μικροσκόπιο θα βρεθούν (σύμφωνα με το βούλευμα) τα παιχνίδια: Αγροτικός Αστέρας-Καβάλα 0-3 (28/10/09) για το Κύπελλο, Καβάλα-ΠΑΣ 2-1 (13/4/09), Αναγέννηση Καρδίτσας-Καβάλα 3-0 (45/09), Αγροτικός Αστέρας-Διαγόρας 3-0 (13/5/11), Ηλυσιακός-Εθνικός 3-2 (27/4/09), Ολυμπιακός Βόλου-Ηλυσιακός 0-1 (4/5/09), Πανθρακικός-ΠΑΣ 1-2 (10/1/10), ΠΑΣ Γιάννινα-Αγροτικός Αστέρας 1-0 (5/2/11) και Ιωνικός-ΠΑΣ Γιάννινα 0-0) (21/5/11).
Share on Google Plus

About Sportgreece

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου