ΠΑΝΤΡΙΦΥΛΙΑΚΟΣ Α.Ο. ΚΑΛΟΥΝΕΡΟΥ

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΙ ΣΤΗΝ A' ΤΟΠΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πορτογαλία – Ελλάδα 0-0. Δεν μας νίκησε για μια ακόμη φορά!

1117428
Η Εθνική ήταν νωθρή στο πρώτο και ορεξάτη στο δεύτερο ημίχρονο, ο Φετφατζίδης έκανε τη διαφορά με την είσοδο του και για άλλη μια φορά η Πορτογαλία δεν μας νίκησε (0-0)!
Η παράδοση που θέλει την Πορτογαλία, παρά τα μεγάλα αστέρια που έχει στο ρόστερ της, να μην μπορεί να κερδίσει την Ελλάδα από το 1996, συνεχίστηκε για ακόμη ένα ματς. Οι δύο ομάδες στο παιχνίδι που έγινε στο Estadio Nacional της Λισαβόνας αναδείχθηκαν ισόπαλες 0-0, ωστόσο το αποτέλεσμα σε ένα φιλικό προετοιμασίας ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου, έχει ελάχιστη σημασία…
Αυτό που μετράει είναι η εικόνα που έβγαλαν στον αγωνιστικό χώρο και το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ουσιαστικά παρουσίασε δύο πρόσωπα. Το ένα ήταν μέχρι και το 30ο λεπτό, όπου αντιμετωπίζοντας προβλήματα στο χώρο του κέντρου, επέτρεψε στους γηπεδούχους να φτάνουν πολύ εύκολα προς την εστία του Καρνέζη και να προσθέτουν τελικές προσπάθειές στο ενεργητικό τους. Είναι χαρακτηριστικό πως μέσα στο μισάωρο, οι Πορτογάλοι είχαν 6 ευκαιρίες με τους Έντερ (1′), Άλβες (6′, 19′), Αλμέιδα (14′), Ρικάρντο Κόστα (7), Βελόσο (26′), όμως έπεσαν πάνω στον φορμαρισμένο Καρνέζη. Την ίδια ώρα, ο Μήτρογλου ήταν ξεκομένος στην επίθεση, με την προσπάθεια τροφοδότησής του να γίνεται με μακρινές μπαλιές, χωρίς ωστόσο το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Στη συνέχεια, σταδιακά οι διεθνείς άρχισαν να βρίσκουν τα πατήματά τους, να καλύπτουν τους χώρους και να περιορίζουν τους γηπεδούχους. Χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει οτι απειλούσαν κιόλας, αλλά τουλάχιστον είχαν κόψει τη… φόρα των αντιπάλων. Έτσι, έχοντας κοντρολάρει πλέον τον ρυθμό του παιχνιδιού και με την είσοδο του Φετφατζίδη στο 63′ άρχισαν να φτάνουν στην αντίπαλη περιοχή, με τον μεσοεπιθετικό της Τζένοα στο 84′ να έχει την μεγαλύτερη ευκαιρία για να χαρίσει τη νίκη του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος. Ωστόσο δεν τα κατάφερε και το ματς έμεινε στο 0-0…
MVP
Ο Ορέστης Καρνέζης ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης της Εθνικής ομάδας και γενικότερα του παιχνιδιού, καθώς όποτε χρειάστηκε φώναξε «παρών», δικαιώνοντας τον Φερνάντο Σάντος που τον έχει χρίσει βασικό. Ειδικά στο πρώτο μισάωρο του ματς, που οι Πορτογάλοι είχαν πολλές ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ.
ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ
Ο Βασίλης Τοροσίδης μπορεί να μην έκανε την σούπερ εμφάνιση, αλλά ήταν θετικός στις μονομαχίες του με τον Βαρέλα, αλλά και τον Βελόσο που συνέκλινε στην πλευρά του. Παράλληλα προσπαθούσε να βοηθήσει και στην ανάπτυξη της ομάδας, κατεβάζοντας την μπάλα προσπαθώντας να ντουμπλάρει είτε τον Σαλπιγγίδη αρχικά, είτε τον Φετφατζίδη που τον αντικατέστησε.
ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ
Ο Αλέξανδρος Τζιόλης έπαιξε σε ένα νευραλγικό χώρο, μεταξύ άμυνας και μεσαίας γραμμής, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να βοηθήσει… Ούτε ανασταλτικά, με αποτέλεσμα στο πρώτο μέρος η υπεροχή των Πορτογάλων να είναι καθολική, αλλά ούτε και δημιουργικά, καθώς το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, ελάχιστα απείλησε.
ΓΚΑΦΑ
Στο ματς της Ελλάδας με την Πορτογαλία, δεν έλειψαν μόνο τα γκολ, αλλά και οι μεγάλες ευκαιρίες. Κάτι που ήταν αποτέλεσμα της απουσίας μεγάλων λαθών από τις δύο ομάδες.
ΣΤΡΑΓΑΛΙ
Ο Ολλανδός διαιτητής, Κέβιν Μπλουμ είχε εύκολο έργο. Δύσκολες φάσεις δεν υπήρχαν, με εξαίρεση 1-2 φάουλ που ζήτησαν οι παίκτες της Εθνικής ομάδας, έξω από την περιοχή της Πορτογαλίας στο δεύτερο ημίχρονο, τα οποία δεν δόθηκαν.
ΤΑΜΕΙΟ
Η ελληνική ομάδα θα πρέπει να βελτιώσει την λειτουργία της στο χώρο του κέντρου, προκειμένου να μπορούν να τροφοδοτηθούν σωστά οι μεσοεπιθετικοί της. Κάτι που κατάλαβε καλά ο Κώστας Μήτρογλου όσο αγωνίστηκε.
Πορτογαλία (Πάουλο Μπέντο): Εντουάρντο (46’ Μπέτο), Κόστα, Άλβες, Περέιρα, Νάνι, Βελόσο, Αλμέιδα, Γουίλιαμ, Πόστιγκα (46’ Αλμέιδα), Βαρέλα (70’ Βιεϊρίνια), Έντερ (65’ Αμορίμ)
Ελλάδα (Φερνάντο Σάντος): Καρνέζης, Τοροσίδης, Μανωλάς (71’ Βύντρα), Παπασταθόπουλος (40’ Μόρας), Χολέμπας, Τζιόλης (46’ Καραγκούνης), Μανιάτης, Κατσουράνης, Σαλπιγγίδης (63’ Φετφατζίδης), Σαμαράς, Μήτρογλου (63’ Γκέκας).
Share on Google Plus

About Sportgreece

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου