ΠΑΝΤΡΙΦΥΛΙΑΚΟΣ Α.Ο. ΚΑΛΟΥΝΕΡΟΥ

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΙ ΣΤΗΝ A' ΤΟΠΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΣΠΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΤΡΙΦΥΛΙΑΚΟΥ ΚΑΛΟΝΕΡΟΥ ΚΑΙ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΣΠΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΤΡΙΦΥΛΙΑΚΟΥ ΚΑΛΟΝΕΡΟΥ ΚΑΙ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ
ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ κατέθεσε εγγράφως στη πρώτη συνεδρίαση για το 2012 ο εκπρόσωπος αθλητικών συλλόγων της περιοχής όπως του Παντριφυλιακού Καλονερού και δημοσιογράφος ο οποίος τόνισε
ότι:
Η συνολική αναπτυξιακή κατεύθυνση του Δήμου Τριφυλίας στα πλαίσια του 2ου έτους του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ αποτιμάται σε νέους ξεκάθαρους στόχους και επανασχεδιασμό του συνολικού προγράμματος δίνοντας έμφαση στην καθημερινότητα του πολίτη. Ο επανακαθορισμός και η ιεράρχηση των προτεραιοτήτων επιβάλλεται πλέον όχι μόνο από τις συνθήκες δημοσιονομικής προσαρμογής και την απαίτηση των πολιτών για διαχείριση της καθημερινότητας, όσο από την εύρυθμη λειτουργία του με ισορροπημένες πολιτικές εναρμονισμένες με τους πάγιους στόχους που τέθηκαν το 2011.
Είναι αλήθεια ότι αυτές οι προτεραιότητες απαιτούν την επίτευξη μικρών έργων υποδομής, διαχείριση στα αστικά κέντρα του Δήμου μικρών προτεραιοτήτων για την ποιότητα ζωής των πολιτών όσο και την ουσιαστική επανεκκίνηση της συνολικής δραστηριότητας του Δήμου. Γνωρίζοντας ότι τα έσοδα δεν επαρκούν οι στόχοι θεμέλια μπορούν να επιτευχθούν επι μέρους με δράσεις στα κοινοτικά ή δημοτικά διαμερίσματα. Κυρίαρχα θα πρέπει να εξεταστεί ο ρόλος των κοινοτικών διαμερισμάτων ώστε να μην ερημώσουν και να αναζωπυρώσουν το ενδιαφέρον των τοπικών κοινωνιών για συλλογική δράση. Στα στοιχεία αυτά επιμένουμε και φέτος στην ενίσχυση του ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ και της δράσης πολιτών μέσα από συγκεκριμένες ενέργειες των τοπικών φορέων. Σε ότι αφορά τις προτάσεις μας έχουμε συνολικά;
1ον Την δημιουργία Γραφείου Διαχείρισης Κοινοτικών πόρων από το ΕΣΠΑ καθώς για την λειτουργία του δεν απαιτούνται πόροι με τον υπάρχον προσωπικό το οποίο θα διερευνά κοινοτικά προγράμματα και θα εφαρμόζει μελέτες με βάση την πιστοποίηση διαχειριστικής επάρκειας της Τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου.
2ον Στην ολοκλήρωση έργων υποδομής που λιμνάζουν όπως εκείνο των ομβρίων για την Κυπαρισσία με διευθέτηση των σκαμμένων δρόμων από τον ανάδοχο, την ολοκλήρωση ή συντήρηση του δημοτικού οδικού δικτύου στη Κυπαρισσία, στα Φιλιατρά ιδίως στην έξοδο της πόλης προς Αγία Κυριακή, στην ορεινή οδοποιία και φυσικά πρόβλεψη για καίριες παρεμβάσεις στην αγροτική οδοποιία.
3ον Στην υλοποίηση έργων μικρής ή διαχρονικής παρέμβασης σε αστικές ή μη περιοχές. Έργα όπως η διαμόρφωση χώρων, πλατειών, πεζοδρομίων ή άλλων ενοτήτων αποτελούν μικρές αισθητικές παρεμβάσεις. Ωστόσο ξεχωρίζουμε άμεσης προτεραιότητες παρεμβάσεις όπως στη κεντρική πλατεία Κυπαρισσίας που παραμένει έτσι από την δεκαετία του 60, στο πάρκο του ΟΣΕ, στο πάρκο των Φιλιατρών, στην περιοχή του Καλονερού με εκπλήρωση μελετών όπως το έργο αντιδιαβρωτικής προστασίας που εκκρεμεί, την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων σε δρόμους μέχρι τα Πλατάνια, αλλά και σε άλλες παρεμβάσεις τοπικού χαρακτήρα.
3ον Σε ότι αφορά τον Αθλητισμό και Πολιτισμό προτείνεται η αναβάθμιση των γηπεδικών εγκαταστάσεων όπως του χλοοτάπητα στο γήπεδο Κυπαρισσίας με τις κερκίδες και τα αποδυτήρια καθώς αποτελεί Προπονητικό κέντρο, την κατασκευή χλοοτάπητα έστω στο γήπεδο της Ελαίας, την διαμόρφωση του χώρου στο παλιό κτίριο της ΕΤΕ Κυπαρισσίας το οποίο παραμένει στην ίδια μορφή, την ανάδειξη καλντεριμιών, ενώ σε όλα τα χωριά θα μπορούσε να τοποθετηθεί χάρτης ή πινακίδα ενημέρωσης με την ταυτότητα των περιοχών και τα γνώριμα χαρακτηριστικά του.
4ον Την υλοποίηση έργων στο χώρο της Παιδείας όπως το εργαστήριο Φυσικής στο Λύκειο Κυπαρισσίας που υπάρχει ως πρόταση από τη σχολική κοινότητα, την διαμόρφωση χώρων βιβλιοθήκης ή άθλησης σε σχολεία του Καλονερού, Κυπαρισσίας, Φιλιατρών, Γαργαλιάνων, την προμήθεια εποπτικού υλικού.
5ον Μπορεί οι προτάσεις να είναι ενδεικτικές ωστόσο ο Δήμος πρέπει να παρουσιάσει την αναπτυξιακή του στρατηγική σε ότι αφορά μορφές τουρισμού, καινοτόμων υπηρεσιών, ενίσχυσης της συλλογικής δράσης με καθαρισμούς πάρκων και αλσυλλίων όσο και με ορισμένα μέτρα.
ΚΑΤΑΛΗΓΟΝΤΑΣ επισημαίνουμε το γεγονός ότι πέρα από τις όποιες προτάσεις των συλλογικών φορέων που αφορούν λιμάνια, σχολεία, έργα υποδομής οφείλουμε να συμπεριλάβουμε την εικόνα που αποτυπώνουν οι πολίτες μας οι οποίοι γνωρίζουν ότι μπορούν να ζητούν συγκεκριμένα μέτρα. Με εκτίμηση.
Share on Google Plus

About Sportgreece

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου