ΠΑΝΤΡΙΦΥΛΙΑΚΟΣ Α.Ο. ΚΑΛΟΥΝΕΡΟΥ

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΙ ΣΤΗΝ A' ΤΟΠΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Οι προτάσεις αθλητισμού και πολιτισμού στην Επιτροπή Διαβούλευσης

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ για τις αθλητικές εγκαταστάσεις με έμφαση το περιβάλλον αλλά και την άθληση υπέβαλε ο Παντριφυλιακός Καλονερού στα πλαίσια της Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου Τριφυλίας οι οποίες καλύπτουν όλο το φάσμα των αθλητικών ποδοσφαιρικών συλλόγων της περιοχής του Δήμου. Στην συνεδρίαση μάλιστα δόθηκαν οι βασικές προτεραιότητες που θα ληφθούν υπόψη του Δήμου. Ο Σύλλογος μάλιστα μεσα στην εβδομάδα θα προβεί στην ανακοίνωση σύνθεσης της ανανεωμένης Διοίκησης μετά απο Συνέλευση που θα υλοποιηθεί ως τη Πέμπτη. Πιο αναλυτικά οι προτάσεις είναι οι ακόλουθες:
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
ΤΟ Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου αποτελεί πυξίδα για την περιοχή μας σε μια δύσκολ ηοικονομική περίοδο. Με βάση τα στοιχεία που παρατέθηκαν συμπεραίνουμε ότι το πρόγραμμα πρέπει να στηριχθεί στις πραγματικές ανάγκες του Δήμου με ενίσχυση των υποδομών και θεωρούμε ότι πρέπει να βαδίσει στην συνδιαμόρφωση μικρών έργωνή επεμβάσεων σε συνεργασία με τους συλλογικούς φορείς. Εξάλλου ο Εθελοντισμός αποτελεί κορωνίδα διεπαφής με τον Δήμο και επομένως η Επιτροπή Διαβούλευσης θα πρέπει να στηρίξει περισσότερο την συνεκτικότητα του κοινωνικού ιστού της Τριφυλίας μέσα από επιμέρους μικρές δράσεις.
Ως εκ τούτου απαιτείται επαναδραστηριοποίηση όλων των μαζικών φορέων με τον Δήμοώστε να διεκδικηθούν τα αυτονόητα. Υποδομές που χρήζουν επεμβάσεων και ηπαρουσία του Δήμου σε ανάλογες δράσεις ώστε να διατηρηθεί το αίσθημα επαφής με τους πολίτες που γνωρίζουν ότι στην εποχή των οικονομικών σφικτών πολιτικών τα πάντα αφομοιώνονται στο όνομα των ορθολογιστικών χρήσεων.
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
Σε ότι αφορά το πρόγραμμα θα θέλαμε 1ον να υπάρξει σημαντική βελτίωση των γηπεδικών εγκαταστάσεων για χώρους άθλησης της νεολαίας προκειμένου να βρουνδιέξοδο τα νέα παιδιά όπως είναι το γήπεδο Κυπαρισσίας με συντήρηση του χώρου, κάγκελα, διαμόρφωση χώρου γύρω από το γήπεδο αλλά και στα γήπεδα άλλων περιοχών όπως σε Φιλιατρά και αλλού. Στην Ελαία και το γήπεδο οφείλουμε να επιμένουμε να ένταξη τηςμελέτης σε κάποιο χρηματοδοτικό εργαλείο παρότι είχε τότε χρηματοδοτηθεί από τουπουργείο πολιτισμού.
2ον Δράσεις κοινωνικής πολιτικής με παρουσία κάδων απορριμμάτων σε παραλίες,ενίσχυση περιοχών που χρήζουν ανάδειξης αλλά και καθαρισμός των παραλιών λόγω του καλοκαιριού που διανύουμε.
3ον Θα μπορούσε στην Ελαία να λειτουργήσει Δημοτικό Κάμπινγκ με μικρές ξύλινεςκατασκευές και ελεγχόμενη είσοδο με μπάρες που θα μπορούσαν να ελέγχουν 1-2δημοτικοί υπάλληλοι ώστε η περιοχή να αναδειχθεί και να λειτουργήσει με τάξηκαι χωρίς έξοδα.
4ΟΝ Ενίσχυση του φωτισμού σε πλατείες και πάρκα με μικρά έξοδα, ενίσχυση απαιτείταιστην κεντρική πλατεία Κυπαρισσίας μαζί με το συντιβάνι, στην πλατεία Καλονερού,στην πλατεία Αποδήμων Κυπαρισσίας και σε άλλα σημεία με στόχο να απαλύνουμε την ποιότητα ζωής του πολίτη
5ον Εμφαση στον εθελοντισμό για καθαρισμό καλντεριμιών, ακτών, πάρκων, περιοχώνιδιαίτερου φυσικού κάλλους και όχι μόνο.
Δεν μπορούμε να ζητήσουμε παρά μόνο το αυτονόητα σε ότι αφορά την βελτίωση τηςποιότητας ζωής των κατοίκων και επιτέλους θα ήταν εφικτό ένας χάρτης της Τριφυλίας φωταγωγημένος να τοποθετηθεί στην είσοδο, ενδιάμεσα και έξοδο από το Δήμο ώστε ο επισκέπτης να γνωρίζει την περιοχή και που μπορεί να πάει με χρηστικές πληροφορίες…
Share on Google Plus

About Sportgreece

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου